Entri Terkini :

Sepi Dalam Hati

Rutin harianku adalah datang ke tempat kerja dan berkerja. Kerja sangat membosankan tetapi kena juga buat kerja. Pagi tadi sarapan sendirian makan nasi lemak bungkus. Sebenarnya beli dua, yang mampu makan hanyalah satu. Aku beli dua pun kerana nasi di dalam tu macam ciput punyalah sikit, tapi tetap aku tak dapat habiskan satu bungkus lagi. Semua ini adalah gara-gara nasi lemak tidak sedap. Tengoklah macam mana nanti aku dapat habiskan ke tidak pun tak tahulah. Susah hendak cakap.


itulah rupa nasi lemaknya yang aku tak mampu habiskan. Makan nasi lemak ni boleh menyebabkan aku jadi mengantuk. Sekarang ni kepala aku mahukan bantal. Masak!!! aku pun tak ada mod nak menulis. Novel tak siap-siap lagi. Sungguh tak ada perasaan. Kenapalah boleh jadi macam ni? Semangat aku jatuh tiba-tiba kerana rasa tak larat. Sebenarnya aku tengah siapkan cerita Aku Bukan Korea tu dan masih menulis mengenainya.

Dah tengah hari macam ni pun aku masih tak ada rasa nak sambung menulis cerita tu. Kemungkinan besar aku kena relaks dulu pergi ke mana-mana ke... haaa... kan? Hati sepi tak ada bini. Ha ha ha orang masih teruna lagi ni sebab tu makan nasi bungkus aje kut. Opps! Tiba-tiba promosi diri sendiri pulak. Jangan marah haa... sampai sekarang aku tak kahwin lagi malas nak fikir walaupun orang tua sibuk tanya, "Dah ada calon?" Uwaa.... itu orang tua aku belum lagi saudara mara. Jenuh mahu menjawab, "Belum ready lagi... kalau ada jodoh tu ada la kut..." jawapan yang cliche diberikan setiap insan yang bertanya padaku.

Bukannya aku tak mahu kahwin. Sedang kumpul duit ni. Sekarang hantaran orang nak mahal-mahal! isy! mana nak cari yang ideal yang boleh bawa sampai ke mati? Zaman sekarang orang lebih suka jual anak daripada memperjuangkan kebahagiaan anak-anaknya. Geram betul. Hiks! tiba-tiba nak emo pulak. Sorry :-)

Okeylah... nak pergi menggantal cari awek kejap. Kalau awek tu berkenan pada aku muka macam jalan tar tak siap ni maka aku ajak ajelah dia kahwin.... ha ha ha ha~ malas nak memilih tapi yang penting aku nak pandai jaga hati... yang pandai jaga dan tutup auratnya di khalayak ramai. Bila kahwin dengan aku nanti tak adalah banyak dosanya yang aku nak kena tanggung. huhu~

Membaca Amalan Mulia. Terima Kasih 'LIKE' dan 'SHARE' Entri Di Sini :)
Jom Berkongsi Artikel :

KLIK IKLAN, KUMPUL DUIT NAK BELI NOVEL

 

© Copyright Miqael Arshad Online Blog 2010 -2011 | Design by Miqael Arshad | Published by Blogger Malaya | Powered by Blogger.com.